Barcelona’nın Okulu FCBEscola Türkiye’de

Avea, FC Barcelona ile 3 yıldır yürüttüğü “FCBEscola Camp Avea” projesini ileri seviyeye taşıdı. Avea, Türkiye’de ilk yabancı futbol okulu “FCBEscola Istanbul Avea”yı hayata geçirdi.

 

Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıldır yürüttüğü“FCBEscola Camp Avea” projesi yoğun ilgi gören AveaBarcelona ile dev bir işbirliğine daha imza attı.

Avea, dünyada 12 futbol okuluna sahip spor kulübü FC Barcelona’nın 13’üncü okulunun İstanbul’da kurulmasını sağladı.

Avea böylece, Türkiye’de yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan ilk futbol okulu “FCBEscola Istanbul Avea”yı hayata geçirmiş oldu.

Duyuruya Avea CEO’su ve Barcelona Başkan Yardımcısı Katıldı

Türkiye’de bir ilke imza atan işbirliği, 23 Eylül 2014, Salı günü Avea CEO’suErkan Akdemir, FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus i Santasusanave  FCBEscola Direktörü Xevi Marce katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı.

FCBEscola Istanbul Avea, iki ayrı okulda 9 ayda 600’den fazla öğrenciye eğitim verecek

“FCBEscola Istanbul Avea”, ilk etapta biri Maltepe’de, diğeri Maslak’ta olmak üzere İstanbul’daki 2 ayrı okulda hizmet verecek.

Yıl boyu toplam 600’den fazla öğrencinineğitim alacağı ve yetenekli olup seçmeleri kazanan erkek-kız tüm öğrencilerin dahil olabileceği FCBEscola Istanbul AveaFutbol Okulu’nun zaman içinde diğer büyük illere de yayılması planlanıyor.

FCBEscola, dünya çapındaki tüm okullarında, öğrencilere sadece futbol eğitimi değil aynı zamanda disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygıgibikavramları içselleştirmelerini sağlayan bir değerler sistemi de aşılıyor. Barselona’dan gelecek antrenörün yıl boyunca görev alacağı FCBEscola Istanbul Avea okullarında, FC Barcelo’yı dünyanın en iyi futbol kulübü yapan eğitim ve değerler sistemi ile eğitim verilecek.

6-8/8-10/10-12 ve 12-14 yaş gruplarındaki yetenekli öğrencilerin eğitimlerini alacakları “FCBEscola Istanbul Avea”da, Türkiye’deki eğitim ve öğretim dönemine paralel bir zamanlamayla, hafta içi 2 gün 1,5 saatlik bir eğitim programı uygulanacak. Okulunöğrencileri, hafta sonlarında da ayrıca 1 gün maç yapma imkânına sahip olacaklar. Dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeline sahip FCBEscola, know how’unu böylelikle Türkiye’ye taşıyacak. FCBEscola Istanbul Avea eğitimde 3’er aylık dönemlerden toplam 3 dönem olacak. 3 aylık eğitimin karşılığı ise 1500 TL olacak.

180 yetenekli çocuğa burs sağlanacak

Avea ve Barcelona’nın yeni projesinde maddi açıdan okul programına katılmakta güçlük çeken yetenekli çocuklar, uzman bir ekip tarafından belirlenecek ve öğrenciler bu okullarda Avea’nın sağladığı burs ile eğitimlerini alacak. Yıl boyunca toplam 180 yetenekli çocuk Avea’nın kesintisiz desteğiyle eğitimlerini tamamlamış olacak. Yapılacak seçmelerle, FCBEscola Camp Avea Projesi’nde olduğu gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç çocuklar için hayata geçirilen Sevgi Evleri’nden çocuklar da yine projeye dahil edilecek. Avea, yetenekli ve dezavantajlı gruptaki çocukların ücretsiz yararlanmasına imkân sağlayacak.

Kayıt ve Bilgi İçin: 0212-217 4244